Expositie
10157
page-template-default,page,page-id-10157,theme-bridge,bridge-core-3.0.2,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_leftright,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Expositie

Meet Your Greens – Groenteportretten 

Een ode aan de groente door Arjanne Boekhout en Ruud Willems

In ‘Meet Your Greens – Groenteportretten’ delen Arjanne Boekhout en Ruud Willems hun verhaal over liefde en aandacht voor alles dat groeit. Zij nodigen de kijker uit om met verwondering naar de schoonheid van dagelijkse groente te kijken: groente gewoon van hier, in hun volle kracht en glorie.

Door het tonen van het pure en gulle karakter van groenten nemen ze je mee in hun liefde voor eten met een volle, eerlijke smaak. Eenvoudig en inspirerend. En het gevoel van je verbonden te voelen met het land, gewoon in de keuken of bij de eettafel.

Voor Ruud en Arjanne ligt deze rijkdom verborgen in het ogenschijnlijk eenvoudige: in een vers geoogst bietje of de eerste koolrabi in het voorjaar. Zo mooi en bijzonder dat ze een podium verdienen. In deze expositie combineren Arjanne Boekhout en Ruud Willems hun liefde voor eten en voor het zichtbaar en voelbaar maken van wat onder de oppervlakte bruist. Arjanne vanuit haar professie als kok en sfeermaker; Ruud als grafisch ontwerper met zijn liefde voor beeld en verhaal.

De Groenteportretten zijn Fine Art Prints op kwalitatief hoogwaardig papier. Hierdoor krijgen de beelden een poëtische, tekenachtige sfeer en stralen sereniteit uit. Onderaan ieder portret wordt een kooktechniek toegelicht met een paar eenvoudige toepassingen – suggesties. Om mensen te laten zien en ervaren dat mooi, goed en lekker eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, uitgaande van een goede basis.

Graag nemen zij je met deze Groenteportretten mee in schoonheid en verwondering.

Arjanne Boekhout:

Is opgegroeid met de producten van het land, van de moestuin. Altijd alles vers. Dit heeft haar manier van eten en smaak gevormd. De herinneringen aan de zomers bij haar thuis zijn heel levendig: eindeloze teilen met doperwten, bonen en kapucijners, emmers vol met bessen, aardbeien en frambozen. En een enorm gevoel van verbondenheid met de aarde, de moestuin, ons eten, met elkaar en de buurt. Het gevoel van rijkdom en verwondering, van hetsamen genieten en de aandacht en liefde voor smaakvol en goed eten zijn waarden die sterk in haar verankerd zijn.

Voor Arjanne is lekker koken het respecteren van het product en de smaak ervan. Maar ook weten waar het eten vandaan komt: wie is de boer, op welk stuk grond groeide deze rode biet en hoe heeft dit de smaak gevormd? Het gevoel van verbondenheid, schoonheid en verwondering wil ze graag doorgeven met ‘Groenteportretten’.

Ruud Willems:
Is grafisch ontwerper met een kunstenaarshart. Hij is altijd op zoek naar de zeggingskracht van beeld en van de details in het ontwerp. Zo brengt hij met zijn werk verborgen en onvermoede verhalen voor het voetlicht.

Met ‘Meet Your Greens’ geeft hij onze dagelijkse, doodgewone groenten een verrassend en eigenzinnig podium. Een plek waar ze kunnen stralen, gezien en genoten worden.

Voor meer informatie zie:

meetyourgreens

De exposities in Filmhuis Oosterbeek worden verzorgd in samenwerking met de stichting voor Kunst en Landschap Scarabee.

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85. Openingstijden: zie www.filmhuisoosterbeek.nl